Bahasa Jawa Kawi

basa jawa kawi

bahasa jawa kawi

Bahasa jawa kawi nduweni teges pengarang, karangan tembang utawa tembung -tembung kang ana ing kapujanggan (layang tembang) ora kaprah dienggo ing padinan.
Bahasa Jawa Kawi: Basa kang diarani paling tuwo dhewe.
mulane ing jaman saiki okeh sing ora ngerti utawa ora mudheng bahasa kawi.
basa kawi ugo kena di tegesi basana pujangga ing layang-layang kuno kang saiki isih ana.
kawruh basa kawi ing jaman saiki sansoyo sithik, nanging isih iso karangkul kanthi Basa Rinenggo.
tuladha kadang taksih panjenengan mireng wonten ing perangan dino.
Contoh:
SENIN = SOMO
SELASA = ANGGARA
RABU = BUDA
KAMIS = RESPATI
JUMAT = SUKRA
SABTU = TUMPAK
AHAD = DITE

Incoming search terms:

  • boso jowo kawi
  • contoh bahasa jawa kawi
  • boso jowo kuno
  • pidato bahasa jawa kuno
  • contoh pidato bahasA kawi
  • pidato basa kawi
  • bahasa jawa kawi
  • pidato jowo kawi
  • teks mc bahasa jawa kawi
  • pidato jawa kuno
tulisemail

Dapatkan content dan Bonus-bonus Mingguan terbaru secara GRATIS..!!

Silahkan anda isikan Nama dan alamat email anda melalui form dibawah ini:

Selamat anda telah berhasil menyelesaikan proses subscribe, silahkan cek inbox anda.